Bună din cealaltă parte..

aproape două săptămâni de când am ajuns la noi încercări, ultimele zile mai liniștite și încarcate de ploaie mă ajută să vă scriu câteva gânduri.

binecuvântări

poate suna ciudat, însă nu am găsit nimic mai adecvat, în yoga avem de asemenea această idee care s-ar putea traduce ca binecuvântări, reprezentând gândurile și o energie hrănitoare ce ar naviga cu ele..

mă bucur să aud că ați observat că aveți la îndemână tot ce vă este necesar pentru o practică personală, probabil a fost mai greu să începeți singuri având recurent un ajutor extern, însă împinși de această situație..

mă bucur să aud că v-ați continuat practicile, că într-o duminică ați ajuns să vă susțineți și predați singuri din exerciții.. trebuie doar să vă asumați prezenta acestui profesor intern, care fiind martor și prin intuiție vă poate ghida mai departe..

nu este nimic mai important decât practica voastră personală.. rar un guru vă va ruga să opriti din ea doar pentru a o înlocui cu altceva ce ați avea individual nevoie..

detalii despre curete și viitoare practici

urmează să va descriu, acum că poate o să am mai mult timp, pas cu pas, importanța lucrurilor pe care le-am făcut sau destinația lor, ceea ce sper să vă sporească curajul de a continua cu ele și cu practica personală..

multe dintre aceaste detalii sunt ca și un bisturiu (cuțit), ele vă pot ajuta să vă hrănească (împărțind dintr-o bucată de pâine), să vă transforme (ca și în mâinile unui bun doctor), dar de asemenea pot să vă și rănească pe voi sau pe alții (dacă, să zicem, starea de conștiință nu este elevată)

îmi pot asuma că vă dau unelte, direcții dar nu rezultatele, recolta voastră (indiferent de calitatea ei) vă aparține..

despre mantre și meditații

spre deosebire de alte practici yoga (incluzând asana și pranayama), japa (repetiția mantrelor) și starea de meditație se poate regăsi mai profund – depinzând de creșterea personală – în natură, cu cel mai înalt potential chiar la malul mării, oceanelor sau vârful munților și mai ales pe vreme *rea* …

mintea.. ne asteptăm că dacă nu sunt senzații exterioare și mintea să se linistească însă în acelaș timp poate să o ia razna, să fie mai activă, creativă.. de asemenea în spații inundate de senzații, poluate senzorial (fonic spre exemplu), mintea cedează în a le mai urmării, individual (fiind prea multe) și își reduce brusc fluctuațile, devenind mai maleabilă, atentă mantrelor sau unor stări de observație fără obiect (meditatie)..

am fost și eu surprins, asezându-mi covorașele pe plajă, să găsesc atât poziția sacrului și a picioarelor mai confortabil de susținut, precum și o accelerație mai puternică spre mine, spre interior, când am început unele practici personale..

stay tuned but not hooked, 7-11 octombrie trebuie să revizitez Clujul 😉

hari aum tat sat!